JAROCIŃSKI JERZY; JAROSZ KAZIMIERZ
GORZELNICTWO I DROŻDŻOWNICTWO
JAROCIŃSKI JERZY; JAROSZ KAZIMIERZ
GORZELNICTWO I DROŻDŻOWNICTWO
SPIS TREŚCI: (bez podroździałów)
- wiadomości wstepne,
- surowce gorzelnicze,
- transport i przyjmowanie surowców do produkcji,
- mycie i czyszczenie surowców okopowych oraz urządzenia do tego celu,
- parowanie surowców,
- słodowanie ziarna,
- zacieranie,
- procesy fermentacji w gorzelnictwie i drożdżownictwie,
- inne sposoby przerabiania ziemniaków,
- destylacja spirytusu,
- wykorzystanie wywaru z gorzelni rolniczych,
- gorzelnictwo przemysłowe,
- utylizacja drożdży pofermentacyjnych,
- produkcja drożdży paszowych,
- produkcja drożdży piekarskich,
- utylizacja wywaru melasowego,
- ochrona środowiska i uzdatniania wody
- utylizacja dwutlenku węgla,
- rektyfikacja spirytusu,
- magazynowanie i transport spirytusu,
- produkcja wódek i denaturatu,
- produkcja kwasu mlekowego, octu i musztardy,
- zarządzania, wytyczne i normy związane z produkcją spirytusu.
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne 1983r., wydanie II, str. 286
ISBN 8302009873
OPRAWA TWARDA PÓŁPŁÓCIENNA
Stan BDB/ drobne zaplamienia tylnej okładki