GAŁECKA; KULZOWA - KUCHNIA POLSKA
GAŁECKA M.; KULZOWA H.
KUCHNIA POLSKA
Ilustrowała H. Żerańska
Wyd.4-te. Warszawa, M.Arct, str. XXIV, 693[2]; format 15,5x23,5cm
TWARDA OPRAWA WYDAWNICZA Z EPOKI
wg proj. Atelier Girs-Barcz, wykonana w Zakł. Introlig. B. Zjawiński
I. Organizacja gospodarstwa domowego
II. Urządzanie kuchni i spiżarni
III. Ogólne uwagi o składnikach pokarmowych i ich roli w organizmie
IV. O najważniejszych produktach odżywczych
V. Wskazówki praktyczne
VI. Kilka słów o przyjęciach
VII. Dyspozycje śniadań, obiadów i kolacyj
VIII. Zupy
IX. Dodatki do zup
X. Sosy. Dodatki do potraw
XI. Paztety, paszteciki, kanapki
XII. Ryby, skorupiaki, ślimaki
XIII. Mięso zwierząt domowych
XIV. Ptactwo domowe
XV. Zwierzyna
XVI. Potrawy z resztek
XVII. Jarzyny i grzyby
XVIII. Sałaty
XIX. Potrawy z jaj, mąki i kaszy
XX. Leguminy
XXI. Lody, sorbety
XXII. Napoje gorące i zimne
XXIII. Kompoty
XXIV. Surówki
XXV. Ciasta
XXVI. Przetwory jarzynowe
XXVII. Przetwory owocowe
XXVIII. Odżywianie w chorobie
Wykaz potraw dietetycznych
Spis rycin
Stan BDB-/ drobne przetarcia narożników oprawy, ŁADNY EGZEMPLARZ