WOJCIECH AMARO - NATURA KUCHNI POLSKIEJ
AMARO Wojciech Modest
NATURA KUCHNI POLSKIEJ. Nature of Polish Cuisine
Wydawnictwo: Zwierciadło 2014 , str. 144
ISBN 9788393156108
Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - "Natura kuchni polskiej" to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.
Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.
Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut – smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.
TWARDA OPRAWA
Stan BDB-