ŚLEŻAŃSKA - KUCHARZ DOSKONAŁY [reprint]

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 7755
  • Dostępność: Jest Jest  (2 szt.)

  • Historia ceny
  • szt.
  • 67,00 zł
ŚLEŻAŃSKA MARYA
KUCHARZ WIELKOPOLSKI

PRAKTYCZNE PRZEPISY
GOTOWANIA SMACZNYCH A TANICH POTRAW
SMAŻENIA KONFITUR, PIECZENIA CIAST,
PRZYRZĄDZANIA LODÓW, KREMÓW, GALARET,
DESERÓW, KONSERWÓW I WĘDLIN
RÓŻNE SEKRETA DOMOWE
ŚLEŻAŃSKA MARYA
KUCHARZ WIELKOPOLSKI

PRAKTYCZNE PRZEPISY
GOTOWANIA SMACZNYCH A TANICH POTRAW
SMAŻENIA KONFITUR, PIECZENIA CIAST,
PRZYRZĄDZANIA LODÓW, KREMÓW, GALARET,
DESERÓW, KONSERWÓW I WĘDLIN
RÓŻNE SEKRETA DOMOWE

Maria Śleżańska – publicystka, autorka książek kucharskich pisanych w końcu XIX i na początku XX wieku, m.in.:
° Kucharz wielkopolski. 600 praktycznych przepisów kucharskich z własnego doświadczenia, jako to: przepisy smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, przysmaków i ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin, oraz sekreta gospodarskie etc. etc. zebrał Maryan, Wyd. 3. Poznań, nakł. i druk. J. Leitgebra (1881)[1].
° Kucharz wielkopolski. 1635 praktycznych przepisów smacznych, tanich i wystawnych obiadów, pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret, likierów, wódek oraz różne sekreta domowe i spiżarniane niezbędne dla każdej praktycznej i skrzętnej gospodyni (1932)
° Kucharz polski (1932) Warszawa, Księgarnia J. Przeworskiego oraz reprint w 2002 w wyd. Kurpisz
° Co dziś na obiad (1935)
° Umiem gotować (kucharz polski). Zawiera przeszło 1500 przepisów tanich i wystawnych obiadów oraz praktyczne sposoby pieczenia ciast, smażenia konfitur, przyrządzania lodów, soków, galaret i wszelkich napojów, specjalny dział wiadomości domowych i spiżarniczych z ilustracjami i kolorowymi tablicami (1936) Wydawnictwo J. Przeworskiego


Data wydania: 2015
Oprawa: twarda, zadrukowana
Format: 130 x 225 mm
Liczba stron: 286+26
ISBN 978-83-65239-06-8

Stan NOWA